Het interview

Idee

Nadat ik mijn pws had ingeleverd bij de HAVO, en er een 9 voor had gekregen was het natuurlijk moeilijk om nu bij VWO hetzelfde te halen, maar ook zeker een grote uitdaging! Nu kon ik het wel verbeteren door normaal informatie te winnen via het internet, maar door een interview af te leggen met een echte nobelprijs winnaar is natuurlijk veel spectaculairder. nu ben ik m.b.v. mijn vader op deze n gekomen.
 
Ik heb daarom veel verwachtingen van dit gesprek, ik ben dan ook van plan om mijn pws ook aan hem te laten zien. Wellicht , waar ik van uit ga, is dat hij natuurlijk zeker het een en ander toe te voegen heeft (vooral over de geschiedenis van de zwakke wisselwerking, wat tot nu toe voor mij onbekend en onvindbaar is).
Verder vraag ik hem over zijn eigen onderzoek, wat over de zwakke wisselwerking ( zwakke kernkracht ) gaat (hoe deze verliep).
 
De natuurkundige waar ik van plan ben om het interview mee af te leggen is Martin Veltman, hij won de nobelprijs in 1999 samen met zijn partner Gerard 't Hooft. Ik ben van plan om met hem contact te zoeken d.m.v. een brief te sturen, dit omdat ten eerste zijn emailadres onvindbaar was op het internet en ten tweede omdat via een brief een stuk rustiger contact en ik ook beter mijn ideen kan overbrengen. De brief is hier onderaan weergegeven.

De Brief

Geachte Heer Veltman,


Ik heb onlangs een profielwerkstuk geschreven over de vier fundamentele natuurkrachten. Ik heb dit in mijn examenjaar op de HAVO geschreven. Nu ben ik begonnen aan het VWO en ik breid mijn werkstuk uit. Het leek me een leuk plan en tevens een grote eer om een interview vast te leggen met een Nobelprijswinnaar al s u. Dat u het over de Sterke wisselwerking heeft, 1 van mijn deelonderwerpen van de 4 fundamentele krachten, en uit Bilthoven komt is natuurlijk fantastisch. Zelf kom ik namelijk uit Bosch en Duin !

Verder had ik enkele problemen over het vinden van informatie over de Sterke wisselwerking, wellicht kunt u mij daarover ook nog wat vertellen.

Als u geïnteresseerd bent om het profielwerkstuk te lezen, dan kunt u hem lezen op de site die ik heb gemaakt:
pws.victorvos.com

Als u geïnteresseerd bent in het interview hoor ik natuurlijk graag van u.
U kunt mij mailen op: Me@victorvos.com

Met vriendelijke groet,Victor Vos
Comments